in

CARA NAK TUKAR SUARA WAZE

CARA NAK TUKAR SUARA WAZE

Waze menggunakan data dari pengguna aplikasi untuk menyediakan laluan navigasi yang lebih cepat. Data dihantar secara automatik ketika pengguna berkeliling (menggunakan kelajuan yang ditentukan oleh isyarat GPS) dan dapat dimasukkan secara manual di aplikasi. Pengguna boleh melaporkan perangkap kelajuan, kemalangan, kesesakan lalu lintas, dan perkara lain yang dapat memperlahankan pemandu. Sejak dijual ke Google, banyak ciri Waze telah dimasukkan ke dalam  Google Map.

BACA JUGA: CARA KELUARKAN DUIT SSPN (DI KAUNTER BANK ATAU KAD ATM)

Join channel telegram kami untuk mengetahui info bantuan kerajaan malaysia dan info semasa malaysia
(https://t.me/bantuankerajaanmalaysiainfo)

CARA NAK TUKAR SUARA WAZE

  • anda perlu muat turun aplikasi Waze di google play store
  • buka aplikasi waze

cara nak tukar suara

  • klik suara pada bahagian bawah kanan waze

cara nak tukar suara

  • klik pada bahagian bertulis Waze Voice, pada bahagian bawah waze

cara nak tukar suara

  • Akhirnya, anda boleh pilih suara mana yang anda ingin dengan menekan butang suara tersebut

Mengapa ada yang memerlukan aplikasi peta lain? Selama bertahun-tahun, Peta Google menjadi tumpuan pengguna mudah alih yang mencari petunjuk atau ETA. Walaupun Peta Google masih menjadi raja peta, bagi kebanyakan 50 juta pengguna Waze, itu adalah Waze atau tidak.

Ciri paling kuat Waze adalah pangkalan pengguna komuniti. Oleh kerana aplikasi ini sentiasa mengumpulkan maklumat, aplikasi dapat menyesuaikan diri dengan cepat untuk memastikan laluan secepat mungkin. Pengguna dapat “naik level” dan mendapatkan watak yang berbeza berdasarkan interaksi mereka dengan aplikasi seperti permainan.

Sesuai dengan tema komuniti, Waze memungkinkan pengguna menambahkan rakan mereka sehingga sekumpulan teman dapat saling mengawasi dalam perjalanan, atau mempermudah pertemuan jika teman muncul di sekitar pengguna Waze. Aplikasi ini juga membolehkan pengguna menyambung ke Facebook (FB) dan Kalendar Google untuk mencari alamat acara dan membuat arahan dengan mudah.

Apa lagi yang boleh dilakukan Waze? Sebagai permulaan, aplikasi ini boleh digunakan untuk mencari restoran yang disyorkan oleh masyarakat di sepanjang laluan tersebut serta menavigasi ke stesen dengan harga gas terendah. Di samping itu, aplikasi belajar dari pengguna dan dapat mengira laluan yang sempurna untuk meninggalkan kerja pada jam 5 petang. setiap hari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CARA KELUARKAN DUIT SSPN (DI KAUNTER BANK ATAU KAD ATM)

CARA KELUARKAN DUIT SSPN (DI KAUNTER BANK ATAU KAD ATM)

CARA NAK GUNA PREGNANCY TEST