in

CARA SEMAK KEPUTUSAN SPMU (SEMAKAN KEPUTUSAN SPMU 2021 ONLINE)

CARA SEMAK KEPUTUSAN SPMU (SEMAKAN KEPUTUSAN SPMU 2021 ONLINE)

CARA SEMAK KEPUTUSAN SPMU (SEMAKAN KEPUTUSAN SPMU 2021 ONLINE)

Ulangan SPM (SPMU). Peperiksaan SPM mempunyai pengaruh yang besar terhadap masa depan pelajar. Sijil SPM bukan sahaja dapat menentukan hala tuju pengajian pelajar, tetapi juga syarat (minimum) untuk memohon kebanyakan pekerjaan di Malaysia. Oleh itu, sebagai calon yang kali pertama gagal dalam SPM, KPM memberi peluang kedua untuk mengulang kertas SPM.

Menurut Lembaga Peperiksaan Negara, jika anda berpendapat SPM mempunyai sekurang-kurangnya Bahasa Melayu dan E-level (peringkat terendah) dalam mata pelajaran sejarah. Mengikut perangkaan SPM 2016, 93,873 calon gagal lulus SPM 2016.

Jangan berputus asa jika anda tidak lulus SPM tahun lepas. Kertas Semakan SPM adalah peluang untuk menebus kegagalan. Ini adalah peluang anda untuk belajar daripada kesilapan anda. Inilah peluang anda untuk meneruskan perjuangan intelektual anda dan mengejar cita-cita anda. Ingat, menimba ilmu tidak membuang istilah.

Subjek yang sukar bagi pelajar ialah matematik. Jika anda baru lulus matematik, pilihan anda untuk IPT semakin terhad, apatah lagi gagal dalam matematik! Oleh itu, jika matematik itu sendiri menyebabkan anda tidak layak untuk mengikuti kursus dalam laluan kursus akademik, dan pakej subjek lain telah memperoleh kredit, maka lebih baik anda mengambil semula matematik supaya anda berpeluang untuk mendaftar pada bulan November/Disember atau seterusnya. masa kerana anda akan berada di Dapatkan keputusan pada bulan Ogos. Jika anda berminat dengan kursus berkemahiran tinggi, anda boleh menggunakan SPM untuk mendapatkan kredit berulang kali dalam matematik, dan kemudian memasuki kursus berkemahiran tinggi dengan diploma. Walaupun lambat masuk, berbanding rakan sebaya yang hanya lulus matematik dan mengambil risiko untuk mendapatkan sijil skm tahap 1 dan tahap 2, anda masih boleh melompat ke kursus diploma sejurus selepas mendapat kredit matematik.

BACA JUGA: CARA DAFTAR SHOPEE GUNA APLIKASI

Join channel telegram kami untuk mengetahui info bantuan kerajaan malaysia dan info semasa malaysia
(https://t.me/bantuankerajaanmalaysiainfo)

CARA SEMAK KEPUTUSAN SPMU (SEMAKAN KEPUTUSAN SPMU 2021 ONLINE)

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memaklumkan bahawa keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan (SPMU) Tahun 2021 akan dikeluarkan pada 3 November 2021 (Rabu) mulai pukul 10.00 pagi.

  • anda boleh membuat semakan secara dalam talian di pautan

laman web rasmi kerajaan = (http://myresultspmu.moe.gov.my/) untuk mendapatkan keputusan penuh; atau

  • Menerusi perkhidmatan SMS untuk mendapatkan ringkasan keputusan peperiksaan SPMU tahun 2021 dengan menaip

SPMU<jarak>NoKP<jarak>AngkaGiliran dan hantar ke 15888.
Perkhidmatan ini akan diaktifkan mulai pukul 10.00 pagi pada 3 November 2021 dan akan ditamatkan pada pukul 6.00 petang pada 9 November 2021.

  • Bagi calon yang tidak mempunyai capaian internet, calon boleh berhubung dengan pihak jabatan pendidikan negeri masing-masing untuk mendapatkan keputusan peperiksaan SPMU tahun 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CARA DAFTAR SHOPEE GUNA APLIKASI

CARA DAFTAR SHOPEE GUNA APLIKASI

CARA SEMAK REBAT BIL ELEKTRIK RM40

CARA SEMAK REBAT BIL ELEKTRIK RM40