in

CARA TUKAR BACKGROUND GOOGLE MEET GUNA HP DAN DI LAPTOP

cara tukar background google meet guna hp dan di laptop

CARA TUKAR BACKGROUND GOOGLE MEET GUNA HP DAN DI LAPTOP

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, persidangan web atau perjumpaan dalam talian menjadi lebih canggih dan juga membingungkan kerana terdapat banyak pilihan. Hari ini persidangan web atau perjumpaan dalam talian dapat dilakukan melalui pelbagai sumber seperti siaran web, webinar, telekonferensi, VoIP dan persidangan video untuk menjadikan mesyuarat perniagaan itu efektif dan efisien. Dalam perjumpaan dalam talian ini terdapat tuan rumah yang mengatur mesyuarat yang lain adalah tetamu atau peserta yang dijemput oleh tuan rumah untuk menghadiri mesyuarat. Peserta mesyuarat termasuk tuan rumah boleh menjadi penyampai juga tetapi penyampai tidak semestinya menjadi tuan rumah. Mana-mana peserta yang membentangkan beberapa fakta dan angka untuk dibincangkan dalam perjumpaan dalam talian boleh disebut sebagai penyampai.

BACA JUGA: CARA BACA PULSE OXIMETER: UKUR TAHAP OKSIGEN DALAM BADAN ANDA

APA ITU GOOGLE MEET?

Google meet juga dikenali sebagai Google Hangouts Meet, dibina untuk membolehkan puluhan orang menyertai perjumpaan maya yang sama, dan bercakap atau berkongsi video antara satu sama lain dari mana sahaja dengan akses internet.

Ini bertujuan untuk digunakan oleh perniagaan dan organisasi lain, dan ini adalah cara yang baik untuk rakan sekerja yang tidak bekerja di bangunan yang sama untuk berkomunikasi.

Penganjur Google Meet dapat berkongsi apa sahaja yang ada di skrin mereka dengan semua orang dalam panggilan, dan mana-mana peserta dapat mematikan suapan audio dan / atau video mereka sendiri pada bila-bila masa, ikut serta mengikut kehendak mereka.

CARA TUKAR BACKGROUND GOOGLE MEET GUNA HANDPHONE

 1. Anda harus mempunyai aplikasi google meet di handphone anda, jika belum anda boleh muat naik aplikasi google meet di google play store
 2. jika anda membuat google meet baru anda akan menjumpai icon effects di sebelah bawah kanan screen handphone anda, klik pada ikon effect tersebut.
 3. Kemudian, anda akan diberi contoh pilihan image background, tekan pada image background yang anda ingin letak dan google meet akan memproses image background anda.
 4. Akhirnya, anda hanya perlu tekan pada close button (x) di sebelah kanan screen.
 5. Jika anda membuka google meet melalui link yang dikongsi, anda perlu menekan icon effects di sebelah bawah kanan screen.
 6. Kemudian, anda akan diberi contoh pilihan image background, tekan pada image background yang anda ingin letak dan google meet akan memproses image background anda.
 7. Akhirnya, anda baru boleh join google meet.

CARA TUKAR BACKGROUND GOOGLE MEET DI LAPTOP

 1. Buka google meet, samaada jika anda membuat google meet baru di google meet atau menyertai google meet melalui link yang dikongsi.
 2. Jika anda membuat google meet, anda perlu cari menu ikon dan tekan
 3. tekan change background pada pilihan menu.
 4. Kemudian, anda akan diberi contoh pilihan image background, tekan pada image background yang anda ingin letak dan google meet akan memproses image background anda.
 5. Akhirnya, anda hanya perlu tekan pada close button (x) di sebelah kanan screen.
 6. Jika anda membuka google meet melalui link yang dikongsi, anda perlu menekan icon effects di sebelah bawah kanan screen.
 7. Kemudian, anda akan diberi contoh pilihan image background, tekan pada image background yang anda ingin letak dan google meet akan memproses image background anda.
 8. Akhirnya, anda baru boleh join google meet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CARA BACA PULSE OXIMETER: UKUR TAHAP OKSIGEN DALAM BADAN ANDA

CARA KELUARKAN DUIT ASB SECARA ONLINE